В середині листопада всі політичні сили, представлені в українському парламенті, підписали меморандум про проведення наступних виборів тільки після завершення воєнного стану.

Джерело: сайт Верховної Ради, перший віцеспікер Олександр Корнієнко в коментарі “Українській правді”

Деталі: Такої домовленості було досягнуто на зустрічі у форматі “Діалогів Жана Моне” задля миру та демократії, яка пройшла 10-12 листопада на Закарпатті.

У висновках, оприлюднених за результатами цієї події, йдеться зокрема про те, що керівництво Верховної Ради, голови та делеговані представники депутатських фракцій і груп ВР 9-го скликання “дійшли згоди, що майбутні вільні та чесні національні вибори (парламентські, президентські) проводяться після завершення війни та завершення дії воєнного стану із часом, достатнім для підготовки проведення виборів (не менше 6 місяців після закінчення воєнного стану)”.

Під документом стоять підписи зокрема Давида Арахамії від фракції “Слуга народу”, Юлії Тимошенко від “Батьківщини”, Ірини Геращенко як співголови фракції “Євросолідарність”, Олександри Устінової від “Голосу” та представників інших депутатських груп.

Джерело: Українська правда

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *