✅Для Ніжинської громади питання допомоги ЗСУ – пріоритет у роботі задля підтримки обороноздатності держави й наближення перемоги.

Сьогодні, 27 вересня, міський голова Олександр Кодола спільно із депутатським корпусом міської ради від імені громади передали нашим захисникам дрони, придбані за кошти, які раніше були виділені для будівництва футбольного поля.

«Ми обіцяли закупити дрони за кошти, які ми перерозподілили із будівництва футбольного поля. Було оголошено відкрите голосування, і громада прийняла рішення про перерозподіл цих коштів на потреби ЗСУ. Дійсно, сьогодні головне – це підтримка наших воїнів. Тож будівництво футбольного поля буде, але вже після Перемоги, – зазначив міський голова Олександр Кодола. – Тож на суму 3,5 млн грн виконавчим комітетом проведена закупівля дронів. Перші 10 дронів вже закуплено. Сьогодні п’ять із них ми передаємо нашим захисникам із 57 окремої мотопіхотної бригади, де несуть службу наші ніжинці. Впевнені, що ці дрони допоможуть наблизити нашу Перемогу».

«В цій бригаді несуть службу 10 військовослужбовців із Ніжина. Можу з впевненістю сказати, що результати використання цих дронів обов’язково будуть. Ви можете пишатися воїнами свого міста. Вони відчайдушно б’ються за вас і за нашу Перемогу», – звернувся до громади головний сержант взводу безпілотників 57 ОМПБ.

Крім того, на засіданні виконавчого комітету 27 вересня прийнято рішення «Про розподіл раніше придбаних матеріально-технічних засобів між військовими частинами». Згідно з цим рішенням, буде придбано дрони для військових частин відповідно до поданих ними заявок.

Тож наразі виконавчим комітетом проводиться закупівля дронів на загальну суму 4,8 млн грн.

Заявок поступає багато, від різних військових підрозділів. Тож закуплені дрони будуть розподілятися пропорційно, аби кожна частина, яка звернулася із заявкою, отримала допомогу від Ніжинської міської ради.

За інформацією Ніжинської міської ради

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *