Сьогодні, 18 вересня, керівники організації SaveDnipro передали Ніжину дві станції моніторингу якості повітря SaveEcoSensor 3.0. Ніжин стане частиною всесвітньої мережі громадського моніторингу якості повітря, яка допомагає тисячам людей захистити себе.

Двох станцій на наше невеличке місто буде більше, ніж достатньо, адже один такий прилад охоплює територію до 100 км довкола. Одну станцію запропонували встановити в центрі Ніжина, а іншу – в промисловій зоні, біля підприємства, що найбільше забруднює повітря. Одним із таких підприємств у Ніжині є ПрАТ «Ніжинський жиркомбінат».

Для встановлення станції моніторингу потрібний Wi-Fi та доступ до електромережі. Пристрій кріпиться до стіни будівлі.

Станція моніторингу якості повітря SaveEcoSensor 3.0 дозволяє вимірювати вміст пилу фракцій 2.5 та 10 мікронів у повітрі (PM2.5 і PM10). Інтегрований сенсор температури-вологості-тиску дозволяє автоматично коригувати отриману інформацію у залежності від погодних умов, а модуль підігріву мінімізує вплив під час туману, опадів та при від’ємних температурах.

Показники, які вимірює SaveEcoSensor:

✅ Пил фракцій PM2.5 та PM10, мкг/м³

✅ Температура, °C

✅ Відносна вологість, %

✅ Атмосферний тиск, гПа

✅ HECA – показники по камері підігріву: температура, °C та відносна вологість, %.

Після підключення станцій, Ніжин зʼявиться на карті, де можна в режимі онлайн відслідковувати стан якості повітря. Карта SaveEcoBot доступна за цим посиланням: https://saveecobot.com/maps

Також SaveEcoBot є в Telegram і Viber, де можна налаштувати оповіщення і вразі критичного стану повітря буде приходити оповіщення на телефон.

У SaveEcoBot такоє є карта радіаційного фону.

Дякуємо громадській організації SaveDnipro за можливість долучитися до всеукраїнського моніторингу стану якості повітря! Екологія була і буде важливою складовою безпеки і нормального життя для всього людства.

Nizhyn Post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *