Чим, окрім гаджетів, можна зацікавити підлітка? Де поза віртуальним світом, він чи вона може знайти собі друзів, а за потреби поспілкуватися з психологом? І головне – як подолати прірву у відносинах між поколіннями?

Задачу із зірочкою допоміг вирішити Павло – волонтер Ніжинського Центру життєстійкості (йдеться про Павла Кисіля, який зібрав понад дві сотні “настілок” та активно допомагає ЗСУ – ред.). З ініціативи чоловіка у просторі запрацював Клуб настільних ігор.

Волонтер користується кріслом колісним і зізнається: часом пересування містом стає для нього викликом. Натомість у місцевому Центрі життєстійкості завдяки універсальному дизайну та дотриманню принципів безбар’єрності він почувається комфортно і може бути корисним своїй громаді.

“Я люблю настільні ігри, люблю дітей і люблю допомагати людям, тож чому б не поєднати усе це? Тим паче, мені забезпечили всі умови – є доступні транспорт та приміщення. Тож я просто насолоджуюсь від процесу поєднання приємного, корисного та соціально важливого,” – ділиться Павло.

Нині в Центрі, що працює на базі Благодійний фонд “Карітас Чернігів”, збираються десятки підлітків. Тут вони вчаться розпізнавати свої емоції, опановують фінансову грамотність, шукають скарби і розплутують містичні історії.

Ніжинський Центр життєстійкості — один із 179 таких закладів, відкритих з ініціативи Міністерства соціальної політики. За минулий місяць фахівці простору провели понад 1 300 різних заходів.

Серед них — індивідуальні консультації, групові заняття, сімейні тренінги з розвитку батьківських компетентностей, навчання технікам психологічної самодопомоги. Адреса Центру життєстійкості у м. Ніжин: вул. Шевченка, 109/1.

Послуги у такому просторі може безкоштовно отримати кожен мешканець громади.
Проєкт є складовою Всеукраїнської програми ментального здоров’я “Ти як?” першої леді Олени Зеленської.

Nizhyn Post за посиланням на Міністерство соціальної політики України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *