Ніжин проводить систематичну та різнобічну роботу з налагодження міжнародних зв’язків – від економічної співпраці до освітньої та культурної. Завдяки міжнародним зв’язкам відбуваються надходження інвестицій та міжнародної допомоги для України та Ніжина, зокрема. Співпраця у галузі освіти надає цінний досвід, сприяє розвитку і зміцненню відносин школярів і педагогів нашої та інших країн.

Наприклад, минулоріч ніжинські діти-волонтери завітали до м. Олькуш (Польща), також 35 ніжинських дітей відвідали Латвійську республіку на запрошення міста-побратима Прейлі.

І ось знову – приємна новина.

В прийдешньому жовтні делегація Ніжинського міського ліцею при НДУ відвідає університет у м. Гейнсвілл (Флорида, США). До Америки ніжинські діти та вчителі поїдуть на запрошення уродженця Ніжина, професора Павла Антоненка. Про це повідомив міський голова Ніжина Олександр Кодола під час сесії міської ради, яка відбулася сьогодні, 25 вересня.

“Дуже добре, що міжнародне партнерство відбувається і на рівні наших освітніх закладів. Ми паралельно ведемо перемовини по своїй лінії. Найцікавіше, що знайомство з містом Гейнсвілл та професором Павлом Антоненком відбулося за різних обставин. Я зустрів представників цього міста рік тому, під час візиту до Держдепу США, а директорка Ніжинського міського ліцею – на науковій конференції. Хочеться сподіватися, що дана співпраця буде довготривалою і принесе гарні результати”, – зазначив Олександр Кодола.

Nizhyn Post

Фото з мережі та Валерія Кичка

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *