Сьогодні у стінах Ніжинського державного університету було урочисто відкрито центр життєстійкості «Місце сили».

Центр життєстійкості покликаний підтримувати та зміцнювати життєстійкість громади. Власне, сам проект функціонує в Ніжині вже майже рік. І за такий короткий час реалізації проекту команді вдалося знайти чимало партнерів у ніжинській громаді.

Керівниця напряму Громадська безпека та відновлення UNDP в Україні Федеріка Діспенца подякувала всім партнерським організаціям, які були «рушійним двигуном цього проекту»: «Це не перший центр життєстійкості, який ми відкриваємо, він один із трьох, але особливий, бо він відкритий в академічному інституті – в університеті. Центр життєстійкості – це можливість для молодих людей реалізувати себе, це власне центр концепту відновлення, а для нас організаторів – це інвестиція у майбутнє. Україна показала всьому світу, що означає життєстійкість. Я пишаюся бути частиною такого проекту і сподіваюся побачити хороші результати».

Пані Федеріка передала в подарунок для центру настільну гру «Спільноти в безпеці».

Радниця молодіжної програм UNFPA, фонду ООН у галузі народонаселення в Україні Людмила Шевцова пригадала передісторію створення центру: “Нещодавно Федеріка запитала мене: А пам’ятаєш, ми не знали коли ця дата настане? Ми чекали цього дня з нетерпінням. У приміщенні ще тривали ремонтні роботи, а наші працівники центру вже проводили заходи.

Працювали із молоддю, з різними верствами населення: з внутрішньо переміщеними особами, з особами з інвалідністю, із сім’ями, що опинилися в складних життєвих обставинах, намагалися охопити всю нашу громаду підтримати їх, надати психологічну підтримку».

Кураторка проекту Катерина Пилипенко пригадує: таких заходів за майже рік існування провели аж 115, до них залучили велику кількість людей, і не тільки молоді.

Ректор НДУ імені Миколи Гоголя Олександр Самойленко долучився до сердечних привітань, подякував організаторам за відкриття центру життєстійкості та вручив їм, а також волонтерам подяки.

Самі ж вони в свою чергу зізнаються, що центр об’єднав їх у одну велику дружну родину, тож обіцяють продовжувати працювати та приносити користь громаді.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *