Днями на Чернігівщині презентували проект “Балада про Героя”. Спершу роботу показали глядачам у Ніжині, а потім у Чернігові

Зараз вже ця робота є в Інтернеті відкритому доступі.

Це є спільним проектом Чернігівського обласного філармонійного центру і Єдиного Мистецького Простору Чернігівщини реалізовано за підтримки Чернігівської ОВА та Департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА.

Робота над проектом тривала понад півроку, була задіяна велика творча команда.

Організатори постановники зі смутком діляться, що хлопчик, який знявся у кліпі, втратив на війні батька.

Сама авторка балади Марина Євтушенко-Маккей так коментує свій твір: “Мене часто питають, чи це бува не народна пісня, бо її слова і музика легко запам’ятовується. Я відповідаю так, вона народна, бо написана про народ і для нього. Цю пісню я прожила. Сама є матір’ю, а чоловік зараз там, де і має бути, і я дуже пишаюся цим.”

Цей твір Марина присвятила нині вже покійному батькові, який протягом життя всіляк підтримував та надихав її, а також матерям воїнів.

“… як зараз пам’ятаю, як ,тепер уже в далекому 99-му році, я приїхала з батьком до Ніжина вступати в училище культури Марії заньковецької, і як він мені повторював, що у мене все вийде, і вийшло! Дякую, що вірив в мене! Наші чоловіки – це наша опора по життю”.

«Балада про Героя» – твір, присвячений матерям полеглих Героїв. Він звеличує силу та незламність української жінки-матері. Ніхто і ніколи не зможе сповна осягнути біль матерів, які втратили дітей, ми можемо його лише розділити і пам’ятати про наших Героїв.

Пісня неймовірно потужна, ось як її коментують у мережі:

“Це значно більше, ніж пісня… Дай Боже, щоб якомога менше людей відчували справжній зміст цього тексту… Хай ТАМ нашим хлопчикам буде просто добре… Дякую пані Марині і всій команді”.

“Просто неймовірно прониклива пісня Кліп розбив серце Впевнена, десь там, тато маленького актора тішиться його першим театральним досягненням”

“Не вистачає слів… дякую Марині та КОМАНДІ!”

“Мурахи по шкірі”

“Плачу… серце обливається кров’ю”

На зображенні може бути: 1 особа та текст

Переглянути статистику та оголошення

Просувати допис

Усі реакції:

22

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *