Шановні споживачі послуг з поводження з побутовими відходами!

Для припинення поширення неправдивої інформації, різних інсенуацій навколо зміни вартості
наших послуг надаємо офіційні роз’яснення стосовно ситуації, що склалась.

Перерахунку тарифів а відповідно їх підвищення не відбулось.

З 01 грудня 2021 року діють тарифи , затверджені Рішенням виконавчого комітету Ніжинської міської ради No 426 від 18.11.21р.

Справа в тому, що у зв’язку із введенням на території України воєнного стану згідно указу Президента України від 24.02.2022р No 68/2022 «Про введення воєнного стану в Україні», Закону України No 2120-IX від 15.03.22р «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших
законодавчих актів України щодо дії норм на період дії воєнного стану»

КП”ВУКГ” скористалось запропонованою державою пільгою і перейшло на спрощену систему оподаткування без нарахування та сплати податку на додану вартість (ПДВ).

Зауважимо, що це був вільний вибір підприємства і перехід на спрощену систему не був обов’язковим. Єдиним фактором , що спонукав перейти на спрощену систему оподаткування була підтримка населення нашої громади, юридичних і фізичних осіб-підприємців в цей для всіх складний час, адже давало можливість сплачувати за отримані послуги з поводження з побутовими відходами без податку на додану вартість ( 20%). Лише домогосподарства нашої Територіальної громади за період перебування КП”ВУКГ” на спрощеній системі оподаткування зекономили понад 6,4 млн.грн, бюджетні організації понад 3,7 млн.грн , інші категорії споживачів понад 1,4 млн.грн., оскільки нарахування й оплата проводилась без податку на додану вартість.

У зв’язку із набранням чинності Закону України від 30.06.2023 No 3219-IX “Про внесення змін до
Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період
дії воєнного стану” вже з 1 серпня можливість застосування пільгового оподаткування була
скасована і КП”ВУКГ” автоматично переведено на загальну систему оподаткування з відновленням статусу платника ПДВ .

ПДВ – це непрямий податок, який входить в ціну товарів (робіт, послуг) та сплачується покупцем, але його облік та перерахування до державного бюджету здійснює продавець(той хто надає послуги).

Таким чином з 1 серпня 2023 року нарахування за всі послуги, що надаються споживачам здійснюється з нарахуванням податку на додану вартість.

Оскільки податкові зобов’язання з нарахування і сплати ПДВ за платежами населення згідно
п.187.10 Податкового кодексу України виникають в день зарахування коштів на розрахунковий
рахунок підприємства ( в серпні за липень), то у вересневих рахунках на оплату за надані послуги було проведено коригування за липень на суму ПДВ і відповідно вже з ПДВ нараховано за послуги надані у серпні. Лише через повернення на загальну систему оподаткування та відновлення статусу ПДВ-платника загальна вартість в отриманих вами квитанціях зросла.

Просимо з розумінням поставитись до факту зміни системи оподаткування підприємством. Не
хвилюватися та не поширювати неправдиву інформацію .

Ми повертаємось до тарифів, що були затверджені і діяли до 01.04.2022 року! Пам’ятайте, що без податків не може існувати жодна країна світу. Зважаючи на повномасштабне вторгнення росії в Україну, економіка нашої держави похитнулася, що потребувало швидкої адаптації податкового законодавства до нових реалій.

Сплата податків – це надважливий аспект для побудови економічно сильної держави, що в свою чергу пришвидшить нашу перемогу!

КП “ВУКГ”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *