Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) склало та направило до Деснянського районного суду Чернігова два протоколи про адмінправопорушення стосовно начальника Північного міжрегіонального управління лісового та мисливського господарства Сергія Аніщенка, а також його першого заступника Вадима Фесюна.

Про це повідомляє НАЗК на своєму офіційному сайті.

За інформацією правоохоронців, службовці безоплатно користувалися у власних потребах автомобілями Skoda Superb та Volkswagen Tiguan, які належать підконтрольним їм лісовим господарствам. Водночас обслуговувались автівки коштом цих же лісових господарств.

Також керівництво управління мало реальний конфлікт інтересів, видаючи спецдозволи, так звані лісорубні квитки, на використання лісових ресурсів господарствами, від яких вони й отримали вищевказані автомобілі.

Дії керівництва Північного міжрегіонального управління лісового та мисливського господарства кваліфікують як порушення встановлених законом обмежень щодо одержання подарунків.

Ці дії посадовців кваліфікують за ч. 1, 2 ст. 172-7 КУпАП – порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів. Санкція статті передбачає накладення штрафу від 200 до 400 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (3 400-6 800 гривень, — ред.).

Суспільне Чернігів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *