У Сновську на Чернігівщині 21 січня 2024 року провели в останню путь двох захисників України: молодшого сержанта Олександра Дорошенка та солдата Станіслава Купрієнка. Літію за загиблими героями відслужив протоієрей Андрій, настоятель храму Преображення Господнього ПЦУ.

Олександра Дорошенка поховали у рідному селі Займище, а Станіслава Купрієнка, за бажанням рідних, – на Алеї Героїв міського кладовища.

Відспівувати загиблого Станіслава Купрієнка довелось просто на вулиці, адже процесію не пустили до каплички, що розташована на місцевому кладовищі – двері приміщення були під замком.

«Заупокійну літію за загиблим воїном Станіславом ми змушені були проводити на вулиці. Нас не пустили до каплички, що розташована на території місцевого кладовища. Перед похованням я мав розмову з рідними воїна, тому знав, як та де відбуватиметься процесія, саме тому я звернувся до місцевої влади з проханням подбати про передання на час похорону ключів від каплички мені, або ж домовитися з тими, хто опікується приміщенням, щоб на деякий час доступ до неї був відкритим. Утім, цього не відбулось: мені повідомили, що охоронець буцімто загубив ключі. Людина, що захищала нас від ворога, віддала найцінніше за наше життя, мерзла в окопах, аби ми мали змогу сидіти в теплих будинках, навіть після смерті не змогла знайти тепла», — зазначає отець Андрій.

Зі слів отця Андрія, наразі в капличці, що розташована на території місцевого кладовища, відспівування проводять представники УПЦ. На його думку, саме українська молитва і бажання рідних загиблого, аби заупокійну службу провів священник ПЦУ, могло стати основною причиною для того, аби не пустити людей до приміщення.

Джерело: Челайн

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *