Представники медіа хотіли побачити на власні очі наше місто, яке тривалий час перебувало в облозі. Також їх цікавило питання, як влада і мешканці міста згуртувалися й пережили цей важкий період.

Очільник громади розповів про виклики, які долає громада під час повномасштабного вторгнення, яких пошкоджень зазнала інфраструктура міста та житловий сектор внаслідок обстрілів росіян.

«Зараз, коли ситуація стала більш-менш стабільною, ми визначаємо пріоритетним завданням створення безпечних умов перебування наших дітей у освітніх та дошкільних закладах. Деякі з них, на жаль, досі не мають укриттів, але ми працюємо над вирішення цієї проблеми», – зазначив Олександр Кодола.

На закінчення зустрічі міський голова наголосив: «Хочу, щоб ваша країна почула нас, українців, і допомогла зупинити агресію путіна та рф. Це надзвичайно важливо, щоб світ знав правду про те, що росія свідомо руйнує Україну».

У планах гостей – оглянути освітні та дошкільні заклади міста, які потребують укриття, а також віддати шану нашим захисникам, відвідавши меморіальний комплекс усім воїнам, загиблим у війні з російськими окупантами, в центрі якого встановлено пам’ятник Герою України Олександру Мацієвському.

За інформацією Ніжинської міської ради

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *