На Чернігівщині стартував проєкт “Офіцери служби освітньої безпеки”. Вже у січні у 65 школах, наближених до зон бойових дій або до кордону з Росією та Білоруссю (які працюють в очному та змішаному режимі) запрацюють офіцери безпеки.

Про це повідомляє ГУНП в Чернігівській області на своєму сайті.

“Фахівець з питань безпеки в освітньому закладі разом з адміністрацією відповідатиме за весь комплекс безпекових заходів: пропускний режим, запобігатиме проникненню сторонніх осіб та пронесення небезпечних предметів”, — йдеться у повідомленні.

Крім того, офіцер реагуватиме на звернення батьків, педагогів та дітей з питань безпеки, організовуватиме евакуацію учнів до укриття під час сигналу “повітряна тривога” та комунікуватиме з екстреними службами.

“Наразі функції офіцерів безпеки тимчасово виконуватимуть діючі правоохоронці ГУНП в області, поліції охорони та патрульної поліції. Від 14 січня поліцейські, які пройшли відбір, розпочали тижневе навчання в Національній академії внутрішніх справ. Потім їх чекає стажування”, — повідомляє ГУНП в Чернігівській області.

Незабаром розпочнеться рекрутингова кампанія щодо відбору кандидатів на посади офіцерів служби освітньої безпеки. Паралельно із цим напрацьовується алгоритм спільних дій між поліцією та адміністраціями освітніх закладів.

Суспільне Чернігів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *