З 1 вересня на Чернігівщині працюватиме на сім шкіл менше, ніж на кінець минулого навчального року. Про це розповів начальник обласного управління освіти та науки Юрій Музика у передачі “Праймвечір. Акценти” на Українському Радіо «Чернігівська хвиля».

“Минулий навчальний рік ми завершували з 402 школами. Під час канікулярного періоду передбачається до 1 вересня закриття семи шкіл. Тому у нас на 1 вересня прогнозується, що буде працювати й відкриється 395 шкіл”, – каже Музика.

За його словами, переважна більшість шкіл, що закриваються, – це навчальні заклади, в яких значно зменшилась кількість дітей.

“Це і Бахмач, це і прикордонні громади. Там, де можна дітей підвозити, маючи шкільні автобуси, маючи більш-менш нормальні дороги, і безболісно перевести у більший навчальний заклад, де можна здобути якісну освіту з повноцінним наповненням класів і вчителів”, – говорить Музика.

За його словами, громади самостійно визначаються, які школи залишаються, а які доцільно оптимізувати та перевести учнів у інші навчальні заклади. Проте в будь-якому разі питання про закриття школи має проходити обговорення протягом року. Тобто, якщо органи місцевого самоврядування оголосили про намір закрити навчальний заклад, то протягом року має пройти обговорення і час до його повноцінного закриття.

“Ми, зі свого боку, наполегливо рекомендуємо, щоб будь-яке рішення, яке ухвалюється органами місцевого самоврядування, не призвело до погіршення якості надання освітніх послуг дітям. Це ключова позиція, і ми від цього не відходимо ні на крок”.

Загалом цьогоріч у школах області навчатиметься на понад 3 000 учнів менше, ніж на початок минулого навчального року, каже Музика.

Суспільне Чернігів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *