В Ніжинському державному університеті імені Миколи Гоголя відбулось відкриття «Класу безпеки».

Його основна мета – навчити студентів, викладачів і співробітників основам безпеки життєдіяльності та цивільного захисту, особистої безпеки, здорового способу життя, ознайомлення з правилами пожежної та мінної безпеки, надання домедичної допомоги та як діяти в умовах надзвичайних ситуацій.

«Клас безпеки» розділений на кілька навчальних осередків та обладнаний інвентарем для домедичної допомоги, пожежної безпеки. Тут студенти зможуть в теорії та на практиці навчитися основам пожежної та протимінної безпеки, правилам поведінки під час сигналу «Повітряна тривога», правилам надання домедичної допомоги.

Під час заходу для присутніх було проведено перший урок безпеки.

В заході взяли участь представники Ніжинського районного управління ГУ ДСНС України в Чернігівській області, Навчально-консультаційного пункту у м. Ніжині та Ніжинської районної організації Товариства Червоного Хреста України.

Майстер виробничого навчання, Навчально-консультаційного пункту в місті Ніжині, Олександр Осаволюк презентував осередок протипожежної безпеки та ознайомив присутніх з первинними засобами пожежогасіння.

Співробітники Ніжинського районного управління ГУ ДСНС України в Чернігівській області презентували осередок мінної безпеки – тут знаходиться вся необхідна інформація та матеріали для безпечної поведінки у разі мінної загрози. Присутніх ознайомили з стендами на яких представлено зразки вибухонебезпечних предметів.

Голова Ніжинської районної організації Товариства Червоного Хреста України Єлизавета Саєнко презентувала осередок домедичної допомоги та ознайомила слухачів з алгоритмом надання домедичної допомоги.

Автор: Олександр Осаволюк, майстер виробничого навчання навчально-консультаційного пункту у м. Ніжині

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *