У Новгороді-Сіверському міняють асфальт на центральній площі. Це продовження ремонту, який розпочався до повномасштабного російського вторгнення. Мінятимуть дорожнє покриття. На це витратять майже 6 мільйонів 700 тисяч гривень, тендер на початку жовтня 2023 року провело державне підприємство “Агентство місцевих доріг Чернігівської області”.

Площа Князя Ігоря у Новгороді-Сіверському перекрита для руху транспорту. Тут розпочався ремонт дороги: замінюють повністю весь асфальтобетон, дорожню розмітку, встановлюють дорожні знаки.

Тепер ведуться підготовчі роботи — техніка знімає старий шар асфальту.

“На даний час в наших планах тільки виконати холодне фрезерування, бо дані погодні умови не найкращі для вкладання асфальтобетону. Планую, це буде більше на весну, як буде перше тепло”, — сказав начальник дільниці Роман Стріха.

У Новгороді-Сіверському почали ремонт центральної площі: які роботи проведуть

Роман Стріха. ФОТО: Суспільне Чернігів

У 2023 році нове покриття вкладатимуть, якщо погода сприятиме, каже начальник дільниці. Чоловік пояснює, гарячий асфальт треба везти 30 кілометрів із сусідньої Сумської області.

Ремонт площі Князя Ігоря – спільний проєкт держпідприємства “Агенство місцевих доріг Чернігівської області” і Новгород-Сіверської міської ради. Він розпочався у 2021 році і був призупинений через повномасштабне вторгнення, каже міська голова Людмила Ткаченко.

“До війни підрядники, які зайшли на тендер, встигли зробити по проєкту тротуар з плиточки кругом площі, а другий етап мав бути – заміна дорожнього покриття на нове”.

У Новгороді-Сіверському почали ремонт центральної площі: які роботи проведуть

Людмила Ткаченко. ФОТО: Суспільне Чернігів

Більша частина грошей на ремонт площі, приблизно дві третини від суми – це державне фінансування (понад чотири мільйони гривень), одна третина – гроші з міського бюджету (понад два мільйони гривень), каже Людмила Ткаченко.

У Новгороді-Сіверському почали ремонт центральної площі: які роботи проведуть

Ремонт центральної площі. ФОТО: Суспільне Чернігів

Грошей на подібні ремонти у 2024 році у громади не буде, каже Людмила Ткаченко. Після того, як рішенням Верховної Ради у громад забрали ПДФО військовослужбовців, місцевий бюджет зменшиться приблизно на чверть.

Рух для транспорту відкриють після того, як знімуть старе покриття. Асфальт знятий на площі, використають для грейдування міських доріг, сказала Людмила Ткаченко.

Джерело: Суспільне Новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *