Керівник ремонтного цеху однієї з військових частин на Чернігівщині незаконно продав приватній компанії посилену бортову коробку передач до танка Т-72 за 9,3 тисячі доларів США та 61 тисячу гривень. Про це повідомляє сектор комунікації поліції Чернігівської області.

За інформацією слідства, продаж відбувся ще перед повномасштабним вторгненням РФ в Україну. У липні 2020 року підозрюваний отримав для ремонту коробку передач, але його підлеглі впоралися із замовленим ремонтом власними силами, без заміни комплектуючих.

Розмова слідчих з підозрюваним керівником ремонтного цеху на Чернігівщині

Розмова слідчих з підозрюваним керівником ремонтного цеху. ФОТО: Поліція Чернігівської області

Натомість начальник цеху, зловживаючи своїм службовим становищем, передав бортову коробку передач представникам одного із приватних товариств, яке потім планувало продати її до Республіки Індія.

Чоловіку повідомили про підозру за ч. 2 ст. 191 Кримінального кодексу України (розтрата чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді до п’яти років обмеження або позбавлення волі, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю ще на три роки.

Бортова коробка передач до Т-72

Бортова коробка передач до Т-72. ФОТО: Поліція Чернігівської області

Слідчі поліції подали клопотання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, відсторонення від посади, а також накладення арешту на його майно. Оскільки підозрюваний переховувався, то 20 листопада, на виконання ухвали суду, його затримали та помістили до ізолятора тимчасового тримання.

Досудове розслідування триває.

Джерело: Суспільне Новини

Один коментар до “На Чернігівщині військовий посадовець продав комплектуючі до бронетехніки та отримав підозру”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *