Співпраця Ніжинської громади з Програмою USAID «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE) активно продовжується.

25 жовтня було проведено світове кафе з мешканцями міста, які є представниками різних професійних сфер.

Програма DOBRE запустила реалізацію проєкту «Покращення однієї з муніципальних послуг» (SDIP). Нагадуємо, що це другий такий проєкт у Ніжинській громаді. Реалізація SDIP у першому періоді роботи Програми USAID DOBRE полягала у покращенні медичної галузі, а саме розширенні матеріально-технічної бази пологового будинку: на суму 1 800 000 грн було закуплено 20 ліжок для новонароджених, реанімаційний стіл та два інкубатори, один з яких – з LED- та фототерапією.

«Покращення послуг у місті неможливе без думки громадськості!» – так говорить координатор DOBRE у Ніжинській громаді Наталія Сафронова. Тож, аби обрати найбільш затребувану галузь для її подальшого покращення, відділ міжнародних зв’язків та інвестиційної діяльності разом із відділом економіки провели 3 етапи громадського дослуховування, а фахівець DOBRE провела спеціальні інтерв’ю з головою громади Олександром Кодолою та його першим заступником Федором Вовченком. Що ж відбувалося сьогодні у великій залі виконавчого комітету?

43 ніжинця зібралися під час проведення світового кафе (ред.- форма-гра брейнштормінгу), аби висловити своє бачення розвитку громади! Кожен учасник заходу обговорював у командах 4 блоки послуг: комунальний, соціальний, послуги щодо якості середовища, розвиток та довкілля.

Результати всіх етапів будуть опрацьовувати та аналізувати фахівці команди DOBRE. За підсумками цього дослідження буде визначено декілька послуг для покращення у громаді, після чого органами місцевого самоврядування буде ухвалене остаточне рішення про покращення однієї пріоритетної послуги.

Завдяки реалізації проєкту Програма DOBRE допоможе Ніжинській ТГ розробити програму вдосконалення послуги та реалізувати один проєкт вартістю 70.000 доларів.

Зустріч відбулася у межах Програми «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE), що виконується міжнародною організацією Глобал Ком’юнітіз (Global Communities) та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).

За інформацією Ніжинської міської ради

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *